Uvjeti

Izjava o sigurnosti

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava SSL certifikat izdavača GeoTrust. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

 

Izjava o prikupljanju i korištenju osobnih podataka

KOLAN Z obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici KOLAN Z i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

 

Izjava o konverziji valute

Izjava o konverzije valute (vrijedi samo za plaćanje izvan RH):
Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskim kunama. Iznos koji će se naplatiti se dobiva kroz konverziju cijene u Eurima u hrvatske kune prema važećem tečaju Hrvatske narodne banke. Prilikom terećenja vaše kreditne kartice, isti iznos se pretvara u lokalnu valutu prema tečaju kartičnih kuća. Kao rezultat postoji mogućnost blage razlike od originalne cijene navedene na našim web stranicama.

 

Izjava o ograničenju odgovornosti

KOLAN Z ne preuzima nikakvu odgovornost za točnost informacija ili bilo kakve greške na ovoj internet stranici. Naš je cilj da te informacije budu pravovremene i točne te se zato sadržaj na ovoj internet stranici stalno unapređuje i podložan je promjenama.
Također ne snosimo odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak prouzročen direktno ili indirektno korištenjem ovih web stranica.
Korisnik je suglasan da niti jedan zaposlenik KOLAN Z, kao niti bilo koja druga osoba ili tvrtka koja je sudjelovala u izradi ovih stranica ne može biti odgovorna za bilo kakvu štetu ili gubitak prema drugim osobama ili tvrtkama proizašlim korištenjem ove internet stranice.

 

Uvjeti korištenja

Korištenjem web stranice maemijewelry.com prihvaćate ove Uvjete korištenja.
Sadržaj na ovim web stranicama osigurava tim KOLAN Z i zaštićen je autorskim pravima.
Ako nije drugačije naznačeno u samom sadržaju, imate pravo pregledavati, kopirati, printati i distribuirati (ali ne i mijenjati) sadržaj na ovoj web stranici, pod uvjetom da sadržaj koristite u informativne, nekomercijalne svrhe i da na sadržaj koji koristite postavite obavijest o autorskim pravima.

 

Uvjeti prodaje

UVJETI PRODAJE
Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) proizvoda ponuđenih u web dućanu stranica.hr (u daljnjem tekstu "robe") je KOLAN Z, a Kupac robe je posjetitelj internet kataloga koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju

NARUČIVANJE
Roba se naručuje elektronskim obrascem i telefonskim putem. Kupac mora ispuniti Profil s osnovnim podacima za naplatu i dostavu željenih proizvoda te će elektronskom poštom biti obaviješten o izvršenoj narudžbi.
Po odabiru proizvoda možete kliknuti na njegove detalje i saznati sve o njemu te ga bolje pogledati, a želite li ga kupiti, samo kliknete na košaricu i on će se odmah naći u njoj. U košarici možete birati količine, kao i odustati od kupnje. U svakom trenutku vaša vam je košarica vidljiva i dostupna te možete mirno nastaviti pregledavati naš izlog. Po završetku shoppinga, vratite se na košaricu i odaberite završi narudžbu. Obavijest o uspješno izvršenoj kupnji stiže vam na e-mail adresu.

PLAĆANJE
Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

1. Plaćanje kreditnim karticama
American Express, MasterCard, Maestro, Visa jednokratno, Diners, Discover, Dinacard, PayPal

American Express MasterCard Maestro Visa Diners Discover Dinacard PayPal

 

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava SSL certifikat izdavača GeoTrust.
Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

2. Uplatnica - Virman - Internet bankarstvo
Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.

3. Pouzećem
Unutar Hrvatske moguće je plaćanje pouzećem. Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe, a plaća se dostavljaču.

 

Dostava i isporuka

1. PRINCIP

Pošiljke su pakirane u zaštitne koverte sa zračnim jastučićima. Rizik od gubitka ili oštećenja snosi KOLAN Z, ali kupac je dužan prilikom preuzimanja odbiti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja na pakiranju.

2. CIJENA DOSTAVE

2.1. Hrvatska
Dostava za područje Hrvatske iznosi 20 kn, a besplatna je za sve narudžbe iznad 200 kn (ista cijena dostave je za kupovinu jednog ili više artikala). U sve cijene uračunat je PDV.
Pošiljka će biti poslana tek kada uplata sjedne na račun.
Unutar Hrvatske moguće je plaćanje pouzećem (gotovinom prilikom dostave). Cijena poštarine je 20 kn, i taj se iznos dodaje na predračunu. Račun za narudžbu dostavljamo putem elektroničke pošte nakon izvršenja kupovine i u pošiljci zajedno sa robom.

2.2. Europa i ostatak svijeta
Dostava za sve narudžbe iz Europske unije i ostatka svijeta naplaćuju se 40 kn (u kunskoj protuvrijednosti) prema konverziji propisanoj općim uvjetima), a besplatno je za sve narudžbe iznad 500 kn. (Ista cijena dostave je za kupovinu jednog ili više artikala)
U cijenu narudžbe nisu uključeni troškovi uvoznog carinjenja, pristojbi i upravnih i poreznih davanja (VAT itd.) za zemlju u kojoj se dostava obavlja.
Registrirani korisnik (kupac) preuzima moguću obvezu uvoznog carinjenja i snosi troškove pristojbi i ostalih poreznih davanja u državi u kojoj mu je pošiljka isporučena.
Račun za narudžbu dostavljamo putem elektroničke pošte nakon izvršenja kupovine i u pošiljci zajedno sa robom.
Pošiljka će biti poslana tek kada uplata sjedne na račun.

3. VRIJEME URUČENJA POŠILJKE

3.1. Hrvatska
Uručenje pošiljke je u roku od 3 radna dana (ne računajući dan kada je poslana)

3.2. Europa
Za sve zemlje Europe uručenje pošiljke je 3-7 radnih dana (ne računajući dan kada je poslana).

3.3. Ostale zemlje svijeta
Za ostale zemlje svijeta uručenje pošiljke je 10-21 radni dan (ne računajući dan kada je poslana).

Također, za naše kupce nudimo uslugu dostave robe putem kurirske službe DPD Classic. DPD Classic omogućava on-line praćenje pošiljke: uvid u put pošiljke u svakom trenutku i tri pokušaja dostave.

3.4. Hrvatska DPD Classic
Dostava u roku 24-48 sati; cijena: 31,25 kn (PDV uključen)
Ovu uslugu ne nudimo za otoke.

3.5. EU DPD Classic
Dostava u roku 1-6 dana.

Cijene:
ZONA 1:  75 kn
ZONA 2:  140 kn
ZONA 3:  180 kn
ZONA 4:  270 kn

ZONA 1: (Slovenija)
ZONA 2: (Austrija, Njemačka, Mađarska, Slovačka)
ZONA 3: (Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija)
ZONA 4: (Bugarska, Finska, Grčka, Rumunjska)

3.6. DPD Classic – ostale zemlje Europe
Dostava u roku od 1-6 dana.
BIH i Srbija: 180 kn
Švicarska i Norveška: 350 kn

 

Povrat i reklamacije

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine br.41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u roku od 14 radnih dana od dana primitka proizvoda pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor možete poslati putem pošte na adresu: KOLAN Z, Mihovljanska 16, 10000 Zagreb, Hrvatska ili elektroničke pošte na e-mail adresu: sales@maemijewelry.com, ispunivši obrazac za reklamacije.
Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti u roku 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

KOLAN Z će zamijeniti proizvod novim u roku od 10 (deset) radnih dana od datuma primitka vraćenog proizvoda i poslati na adresu navedenu na obrascu za reklamaciju. Registrirani korisnik je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni (nenošeni) i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) uz priložen račun. Ukoliko se nedvojbeno utvrdi da je reklamacija na proizvod neopravdana ili da je do neispravnosti došlo zbog neadekvatnog rukovanja ili upotrebe, reklamirani proizvod bit će vraćen kupcu o njegovom trošku uz pisano objašnjenje razloga neprihvaćanja zahtjeva za zamjenu proizvoda. Ukoliko je zahtjev za zamjenu opravdan, KOLAN Z će snositi trošak ponovnog slanja proizvoda.

Ukoliko je došlo do pogreške prilikom pakiranja naručenih proizvoda te kupac nije dobio naručeni proizvod već neki drugi, dužan je navedeno prijaviti na e-mail sales@maemijewelry.com putem obrasca za reklamaciju u roku od 7 (sedam) radnih dana. U tom slučaju korisnik vraća krivo isporučeni proizvod na trošak KOLAN Z koji se prema zahtjevu korisnika obvezuje isporučiti navedeni proizvod u roku od 15 dana od dana kada je zaprimio krivo isporučeni proizvod.

Ukoliko korisnik nije dobio naručeni i plaćeni proizvod, dužan je to prijaviti u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana predviđenog za isporuku proizvoda i to putem obrasca za reklamacije ili na e-mail sales@maemijewelry.com. KOLAN Z je u roku od 5 (pet) radnih dana dužan utvrditi što se dogodilo s reklamiranom pošiljkom, te korisnika obavijestiti o daljnjem rješavanju reklamacije.

Svi prigovori i reklamacije podnose se pisano na adresu sjedišta KOLAN Z ili na e-mail adresu sales@maemijewelry.com.

Odgovornost za materijalne nedostatke

Odgovaramo za materijalne nedostatke prodanih proizvoda sukladno odredbama zakona o Obveznim odnosima u roku 2 godine od dana prodaje stvari. O uočenom materijalnom nedostatku kupac nas je dužan obavijestiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 2 mjeseca od uočenog nedostatka.

Jednostrani raskid ugovora

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora iz dijela B ovoga Priloga.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe.

Troškove povrata robe snosimo sami.

Ograđujemo se od manjih odstupanja u boji kada je u pitanju prirodni materijal (poludrago kamenje, školjka, biseri i slično).

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Link za preuzimanje OBRASCA za jednostrani raskid ugovora.pdf
Link za preuzimanje OBRASCA za jednostrani raskid ugovora.docx

Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS)

Člankom 14. stavkom 1. Uredbe (EU) br. 524/2013. o on-line rješavanju potrošačkih sporova, koja se primjenjuje od 09. siječnja 2016. godine, propisana je obveza trgovaca sa sjedištem u Europskoj uniji koji sudjeluju u ugovorima o online prodaji ili uslugama te online tržištima koja su uspostavljena u Uniji da na lako dostupnom mjestu na svojim internetskim stranicama osiguravaju elektronsku poveznicu s Platformom za ORS.

Platforma za internetsko rješavanje sporova (ORS)

Pošaljite reklamaciju online
 

Linkovi

Na ovoj internet stranici se mogu nalaziti linkovi na druge internet stranice. Korisnik ih može posjetiti na vlastitu odgovornost. KOLAN Z ne odgovara za sadržaj na vanjskim internet stranicama.

 

Kolačići - cookies

Korištenje „kolačića“ (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti „kolačiće“ radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što je „kolačić“?

'Kolačići' ('cookies') su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja.
Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama, Zakonu o zaštiti osobnih podataka i Direktivama EU 2002/58/EZ i 95/46/EZ treba nam vaša privola.

Korištenjem ove Internet stranice dajete privolu i pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.
Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje.
Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Koje vrste kolačića koristi ova internet stranica?

KOLAN Z na svojim Internet stranicama koristi dvije vrste “kolačića“:

Privremeni kolačići („session cookies“): ovo su privremeni kolačići koji ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika dok ne završite Vaše pretraživanje. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
Trajni kolačići („persistent cookies“): trajne kolačiće možemo koristiti radi boljeg iskustva naših korisnika (npr. pružanje optimizirane navigacije). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada netko posjeti stranicu.

Našim korisnicima stalno nastojimo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo pa je potrebno napomenuti da naše Internet stranice rade optimalno samo ako su kolačići omogućeni. Tako vas možemo prepoznati kad ponovno posjetite našu stranicu, a kolačići nam također omogućuju otkrivanje i ispravljanje pogrešaka, tako da Vaš pregled stranice bude brži i prilagođen vašim potrebama. Dodatne informacije, poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene - web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Kolačići trećih osoba

KOLAN Z na svojim internetskim stranicama koristi vlastite kolačiće, a istovremeno omogućuje odabranim trećim stranama da na korisnikovo računalo instaliraju svoje kolačiće (takozvani vanjski kolačići). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Korisnik korištenjem Internet stranice daje suglasnost za upotrebu kolačića KOLAN Z i trećim stranama.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke za kolačiće mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem Internet pregledniku.
Ovlašteni ste zabraniti primanje kolačića tako da u izborniku Alati/Opcije (Tools/Options) u svom pregledniku izaberete tu mogućnost.

 

Uvjeti korištenja u .pdf formatu